Drodzy Goście!
30 listopada godzina 19:00 chcemy zaprosić Was na niezapomnianą Boską podróż kulinarną po najskrytszych zakamarkach Waszych kubków smakowych.
Menu starannie wyselekcjonował szef Kuchni Mikołaj Baryłka, serwować dania będzie Radosław Malicki, a na dopełnienie eksplozji smaku do kolacji – podamy 5 idealnie dobranych win, które zaprezentuje świetna sommelier Marzena Czarnota.
Menu degustacyjne składa się z 7 dań wraz z pairingiem najlepszych win.
Całą ucztę umili Wam koncert fortepianowy.
Menu Andrzejkowej Kolacji Degustacyjnej:
Na powitanie
Domowe pieczywo własnego wypieku / masło wędzone / masło truflowo-grzybowe
Amouse Bouche
Tarta z ciasta filo / tatar wołowy / majonez grzybowy / żółtko / pikle / szczypiorek
Przystawka I
– Łosoś / emulsja z maślanki i koziego sera / marynowane buraki / kawior z octu balsamicznego / kasztany / zioła
Przystawka II
– Krem dyniowy-imbirowy / ziarno kakaowca / lody kokosowe z solą maldon
Intermetzzo
Krwista pomarańcza / jabłko / bazylia
Danie Główne I
– Consome z cebuli / żel z konfitury cebuli / ravioli z boczniakami, ricottą, parmezanem, tymiankiem / espuma grzybowo-truflowa / oliwa
Danie Główne II
– Żebro wołowe / puree z wędzonym masłem / tagliolini z buraka / majonez buraczany / chips z buraka / szczypiorek
Delicje
Kokosowe crème brûlée / mango / rokitnik / kakao
Koszt kolacji wraz z pairingiem 250 zł / os
Ilość miejsc mocno ograniczona„
BOSKA - Restauracja i manufaktura makaronu, Rynek 18, 44-100 Gliwice
boskarestauracja.pl
Brak produktów w koszyku.
Menu w dostawie i na wynos!
ZAMÓW TERAZ